earthy tones

Northport, NY

A pool and patio does not make a backyard. Gary Duff Designs first stepped onto this unkempt yard equip with a few relaxation requisites but lacking the thoughtful finishing touches needed to refine the space. In one month, Gary Duff Designs tapped into its unused potential by opening up the yard, adding an entrance and creating extra areas to sit and relax, including a shelf in the home’s new spa and a new counter at the bar. When confronted with years-old pavers, the team found a perfect replacement that protected cohesion and elevated design. By combining rich earth tones, wood grain, bronze ornamental aluminum railing and vibrant flowers throughout, the backyard was transformed into a homey escape that embraces residents and guests alike.

Before / After
(drag the slider in the middle)